Tosh van Dijk en Samaki Pinas zitten momenteel samen met coach Jurmen Amiena in Brazilië. De twee taekwondoka’s doen mee aan het kwalificatietoernooi voor de Pan-Amerikaanse Spelen die deze week in Rio de Janeiro worden afgewerkt.

Van Dijk, Pinas en Amiena vertoeven sinds zondag in Rio. De vechters verschijnen donderdag op de mat in de Arena Carioca. Van Dijk en Pinas zitten respectievelijk in de gewichtsklassen tot 80 kilogram en tot 68 kilogram.

Indien het duo zich kwalificeert worden de Pan-Am Spelen het tweede grote toernooi van dit jaar waaraan ze deelnemen. Het duo kwalificeerde zich bijna een maand terug via een kwalificatietoernooi in Costa Rica ook al voor de Centraal Amerikaanse en Caribische Spelen (Cacso) van 23 juni tot 8 juli waarvan het taekwondotoernooi in Santo Domingo wordt afgewerkt.

Ondervoorzitter van de Surinaamse Taekwondo Associatie Gregory Markiet ziet goede resultaten tegemoet in het Pan-Am kwalificatietoernooi in Brazilië. “Bij de Cacso qualifications in februari hebben wij als Suriname weer eens van ons laten horen. Wij moeten onze stempel achterlaten, zodat niemand ons onderschat in de regio. Met zoveel talenten in Suriname is de underdog positie niet voor ons. Wij gaan er weer voor”, kijkt Markiet positief gestemd vooruit.

Aan het toernooi doen dichtbij tweehonderd vechters uit Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Midden-Amerika en het Caribisch gebied mee. De taekwondoka’s dingen elk mee naar een plek in de Pan-Am Spelen die van 20 oktober tot en met 5 november in de Chileense hoofdstad Santiago plaatsvinden.

Dit bericht is afkomstig van Suriname Herald. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.