De directeur van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM), Marlon Oosterling, heeft de bewoners van Mariënburg, Zoelen en Nieuw Amsterdam in het district Commewijne geïnformeerd over de stand van zaken, met betrekking tot de drinkwatervoorziening. Het district beschikt namelijk niet 24 uur per dag over goed drinkwater.

De regering is druk bezig projecten uit te voeren om Commewijne binnen de kortste keren van dit basisgoed te voorzien. Oosterling die woensdag een uiteenzetting hield over het drinkwatervraagstuk in het district, stelde dat te Peperpot een groot stuk terrein reeds ontbost is waar een station, met de Watergroep uit België zal worden opgezet. Zo gauw dit project is afgerond moet het probleem in Commewijne zijn verholpen.

Oosterling bracht ook naar voren dat bewoners uit wanhoop hun hydrofoor rechtstreeks op de waterleidingbuis hebben aangesloten. Dit zorgt ervoor dat het beschikbare water de overige bewoners niet bereikt. Oosterling garandeert dat indien men de instructies van de SWM opvolgt, alle gebieden over voldoende water kunnen beschikken.

De plaatselijke bewoners werden opgeroepen zich te registeren, waardoor het waterleidingbedrijf meters bij de woningen kan plaatsen. De kosten voor meterhuur worden voor deze gebieden voorlopig afgeschaft aangezien de burgers nog niet over voldoende water beschikken. De directeur bood zijn verontschuldiging aan, ook voor het feit dat er bij sommige huishoudens vuil water uit de kranen komt. Dit heeft te maken met schoonmaak werkzaamheden op het distributienet, stelde Oosterling.

De gebieden Ellen en Richelieu zullen binnenkort ook over water beschikken. Hij vroeg wat geduld en verwees naar de activiteiten die aan de Oost-Westverbinding plaatsvinden, om het water naar de gebieden te distribueren. De directeur verzekerde dat de komende periode de voorlichting over de werkzaamheden in de gebieden zal worden opgevoerd en vroeg nogmaals geduld voor de afronding van de projecten.

De bewoners kregen na de uiteenzetting van de SWM-directeur de mogelijkheid om hun wensen en grieven naar voren te brengen. Het bedrijf heeft nota genomen van de problemen en beloofde spoedig oplossing in deze te brengen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.