Satish Brindaben links op de foto tijdens een interactie met het publiek. Op de achtergrond een deel van het muziekaal esemble waaronder Shailendra Madarie van Suriname op de tabla, Intan Werry op de viool en Gavin Veira op de saxofoon.(Dristhie Kalloe)

De muziekformatie Sabroso heeft het Surinaams publiek afgelopen vrijdagavond vergast op een daverend optreden in theater Thalia. Initiatiefnemer en arrangeur Satish Brindaben mag echt terugkijken op een geslaagde show.

Het repertoire bestond uit oude en nieuwe Indiase liedjes, die gepresenteerd werden door jonge vocalisten. Het unieke van deze show was de samenwerking tussen Nederlandse en Surinaamse vocalisten en musici.

Brindaben hield het publiek ook voor hoe de samenwerking tot stand gekomen was en hoeveel inzet er geweest is vanuit beide kanten. Af en toe zelfs op een hilarische wijze vertolkte hij hoe een bepaald nummer tot stand gekomen was.

Ook hield hij het publiek voor, vooral de eigen cultuur en kennis niet verloren te doen gaan. Tijdens zijn studie in Santo Domingo heeft hij namelijk te maken gehad met zijn guru die niet van Indiase origine was, maar toch de Bhagwat Gita als leidraad in het leven had.

Absolute toppers van de show waren de vertolking van de liederen “ajeeb dastan” en “badtameez dil”. Het lied “ajeeb dastan” dat origineel gezongen is door Lata Mageshkar, werd door Karin Baitali in een jazz genre vertolkt. Viresh Oeditram bracht het lied “badtameez dil” op een latin-bollywood arrangement ten gehore.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.