PARAMARIBO – Voormalige topvoetballer van Robinhood en de nationale selectie, Siegfried (Sigi) Haltman, is op bezoek in Suriname. Hij was te gast bij QN-sports en nam geen blad voor de mond. De Surinaamse Voetbalbond (SVB) noch de vroegere regeringen hebben volgens hem waardering getoond voor de prestaties van topvoetballers van weleer. De 70-jarige Haltman wil na veertig jaar Nederland terugkeren naar Suriname en heeft sinds 1989 een stuk terrein aangevraagd. De belofte is hem gedaan maar tot heden niet nagekomen.

Deze uitlatingen van Haltman werden ondersteund door een andere topvoetballer, Edwin (Wine) Schal, commentator in het programma, die ook teleurgesteld is in de SVB en de regeringen van toen. Haltman heeft naast Robinhood, waar hij van 1961-1968 gespeeld heeft, ook zijn talenten laten zien in Brazilië (voor de club America), Baltimore (Verenigde Staten van Amerika) en AZ Alkmaar ( Nederland).

Hij stond in zijn topjaren bekend als ‘Koppenschaar’ naar een roemruchte Nederlandse chirurg die toen in Suriname werkzaam was. ‘Koppenschaar’ was in staat om de bal vanaf zijn eigen doellijn te nemen, alle tegenstanders te passeren en te scoren. Haltman en Schal hopen dat de regering hen, alsnog in leven zijnde, de waardering zal geven die zij en andere topvoetballers verdienen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.