door Robin Rosario

PARAMARIBO – Het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft het tuchtcollege (TC) van haar organisatie gedesavoueerd. De TC had aan Ronnie Brunswijk, speler en president van Inter Moengotapoe, een straf opgelegd van zes maanden wegens wangedrag tijdens de wedstrijd enkele maanden geleden tussen zijn club en Transvaal.

Brunswijk liet zijn misnoegen na het horen van de eis, op eigen wijze blijken. Het college was toen verplicht de zaak te schorsen. Bij de tweede zitting werd besloten Brunswijk een straf van een jaar op te leggen omdat hij zich ook op de tweede zitting zou hebben misdragen.

Brunswijk tekende hoger beroep aan bij de SVB als beroepsinstantie. Na het bestuderen van deze zaak kwam de SVB tot de conclusie dat het TC in haar rapport verzuimd had aan te geven dat Brunswijk zich ook op de tweede zitting had misdragen.

De straf van een jaar werd teruggebracht naar vier maanden. Van personen rond het TC verneemt GFC Nieuws dat de leden erg verbaasd zijn met deze zienswijze van de SVB en dat de leden overwegen te bedanken.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.