Door Johan Donner

PARAMARIBO – Het Surinaams sportblad SuSportTalent bestaat vandaag precies één jaar. Scouting en coaching van Surinaams talent staat centraal in het blad dat een geestesproduct is van Melvin van Bossé.

De uitgever is de stichting SU Sport Talent, die wordt ondersteunt door de Stichting ter Bevordering van de Journalistiek in Suriname (SBJS).

Jonge journalisten worden onder andere via dit blad al heel vroeg gestimuleerd om ook over sport te schrijven, waardoor ze later automatisch ook aan sport denken.

GFC Nieuws verneemt van Jane Berggraaf-Kolf van de SBJS dat de stichting vooral praktijk onderwijs projecten verzorgd waarbij in deze de studenten vooral schrijven.

Ze worden getraind in verschillende genres, zoals achtergronden, reportages, sfeer verhalen , interviews. De initiatiefnemers van SuSportTalent zien de sport als één van de meest belangrijke bronnen om ontwikkeling te brengen, zegt Jane Berggraaf-Kolf.

Het Surinaamse sportblad streeft ernaar om het sportgebeuren in ons land, maar vooral ook de sporters in de districten te belichten.

Daarnaast wil ze op een aantrekkelijke en professionele manier informatie over de sport in ons land toegankelijk maken voor sporters en niet sporters.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.