PARAMARIBO, 2 aug – De organisatoren van het Suriname Popular festival, Suripop, wacht mogelijk een rechtszaak. Auteursrechtenbureau Sasur eist royalty’s op voor oudere Suripop-nummers. Die zouden toebehoren aan artiesten die Sasur zegt te vertegenwoordigen. Suripop kreeg al een brief en er wordt gedreigd met ‘juridische’ stappen.

Achteraf dan, want de nieuwste editie van het componistenfestival is vrijdag al. “Juridische stappen? Dan moet er veel water door de Surinamerivier stromen”, zegt Suripop-voorzitter Frank Cameron tegenover de Ware Tijd. Het kan er niet in dat Sasur nu de pijlen richt op een nationale icoon. Bovendien zou tijdens het festival alleen maar nieuwe muziek worden gespeeld. Het laatste is niet helemaal waar. Onderdeel van de show vrijdag is een potpourri van oudere nummers.

Sasur zou dus best wel een poot kunnen hebben om op te staan. Voor Cameron is de hele actie “geen promotie voor de Surinaamse muziek.” Het gaat er bij Suripop juist om eigen producties te stimuleren. Het festival draait al sinds 1982 met om de twee jaar honderden inzendingen. “Dit is een denigrerende situatie. We doen dit ook maar pro Deo. Ons festival is een begrip”, briest Cameron nog. Suripop is de laatste in een lange reeks media- en showbedrijven waar Sasur de tanden in zet.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.