PARAMARIBO- De nieuwe verkoopsite SuriPlaza.nl doneert  vanaf gisteren  voor elke nieuw geplaatste advertentie 0,10 euro aan de stichting Kansen voor Suriname.  Kansen voor Suriname levert een bijdrage aan de ontwikkeling van Suriname en de Surinaamse gemeenschap op het gebied van onderwijs, sport en zorg.

Zij doet dat door middel van kennisoverdracht, ondersteunen en uitvoeren van projecten, overdracht van materialen en middelen, het geven van voorlichting en het geven van zorg. Suriplaza.nl draagt de stichting een warm hart toe en omarmt de doelstellingen waar Kansen voor Suriname zich sterk voor maakt.

Kansen voor Suriname is in oktober 2008 opgericht. De stichting  zet zich op dit moment in voor het kindertehuis Noskasita aan de Indira Gandhiweg. In dit kindertehuis verblijven momenteel 100 kinderen in de leeftijd van 2 tot 17 jaar. Tevens wil de stichting de openbare scholen een handvat aanbieden voor het verbeteren van de zelfredzaamheid en de kwaliteit van onderwijs.  Kansen voor Suriname zet zich verder in om mogelijkheden te creëren voor de kinderen om te kunnen sporten en spelen.

“Sport en spel is erg belangrijk voor de emotionele en fysieke ontwikkeling van de kinderen”. De stichting wil zich tenslotte inzetten om op het gebied van de gezondheidszorg zorginstellingen te ondersteunen in advies en met benodigd materiaal. “In Suriname is de gezondheidszorg een belangrijk item, gezien het frequent voorkomen van infectieziekten zoals hiv/aids, dengue, malaria en soa’s”.

Belangstellende kunnen de stichting direct steunen door:   – Gratis een advertentie op de gratis koop en verkoopsite Suriplaza te zetten. Voor elke advertentie doneert SuriPlaza 0,10 euro  aan Kansen voor Suriname; – Een donatie te geven via bankrekeningnummer ING 65.62.62.052 t.n.v. Stichting Kansen voor Suriname; – Vrijwilligerswerk te verrichtten voor zowel in Nederland als in Suriname om de activiteiten van de stichting verder te helpen; – Goederen te doneren via de rubriek Goede doelen|Kansen voor Suriname, te vinden op www.suriplaza.nl.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.