PARAMARIBO, 18 mei – “Pertinente leugens!” Dit zegt minister Adelien Wijnerman van beweringen van parlementariër Asiskoemar Gajadien. Het is niet waar dat een onderzoek naar corruptie bij Surpost wordt tegengehouden. Wijnerman weet niets van een verzoek van de politie om het onderzoek te starten. Ook klopt er niets van dat een omstreden schuld afgedaan zal worden.

Gajadien schrijft in een brief aan president Desiré Bouterse dat het om drie miljoen dollar gaat. “Als hij aangeeft informatie te hebben dat we bezig zijn geld over te maken naar een rekening van de gewezen directeur (van Surpost, red.), verzoek ik hem ons die informatie te verschaffen”, zegt Wijnerman tegenover de Times of Suriname. Het kan er ook niet in dat Gajadien het heeft over het afhouden van het onderzoek. Een verzoek van de politie zou zelfs zijn genegeerd.

Maar van een dergelijk verzoek weet op Financiën niemand wat. Als er sprake is van weerstand, komt die ergens anders vandaan. Wijnerman wil de Lands Accountants Dienst, Clad, inzetten. Maar dat is tegengehouden door de bestuursraad van Surpost. Die vindt dat de minister van Financiën niet bevoegd is. Een opdracht tot onderzoek naar geknoei mag alleen komen van de raad. Die zou ook mogen bepalen door wie en over welke periode.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.