GFC NIEUWS- De leden van Act Now Foundation, waaronder Elaine Harridat, Priscilla Abhilakh Missier en Moreno Jackson, samen met vrijwilliger Charella Jacobs, hebben de afgelopen zes weken tijd besteed aan het doneren van voedsel aan families die in verband met Covid-19 tot de meest getroffen groepen behoren.

Het project “Surinamers voor Surinamers” is geïnitieerd door een van de medeoprichters, Elaine Harridat, die voedsel wilde doneren aan slechts vijf gezinnen en daarvoor een Facebook-oproep plaatste om steun van de gemeenschap te vragen. Dit bericht werd meer dan verwacht gedeeld en heeft sindsdien een enorme positieve wending genomen in het ontvangen van donaties.

Tot eind juni heeft het team meer dan 350 gezinnen aan voedselvoorraden kunnen voorzien. De steun komt in verschillende vormen vanuit alle lagen van de Surinaamse gemeenschap en vanuit het buitenland. Ook grote bedrijven, waaronder Fernandes Bakkerij, De Molen, Subisco en De Hem, hebben veelal brood, blom en blikjeswaren gedoneerd. Verder zorgen verschillende groenteboeren ervoor dat we de gezinnen ook kunnen voorzien van een bosje groente.

Om in aanmerking te komen voor zo een pakket, mogen mensen zichzelf opgeven, door het versturen van hun gegevens en een beschrijving van hun situatie. Ook de mensen die doneren mogen een gezin opgeven waarvan zij weten dat zij zo een pakket goed kunnen gebruiken.

De behoefte is groot en omdat we niet iedereen zo een pakket kunnen aanbieden, is het belangrijk om ons een gedetailleerde beschrijving te sturen van de families. De selectie vindt plaats door middel van een screening van ons team, waarbij de situatie per gezin een belangrijke rol speelt.

“We kiezen verschillende gebieden rond Paramaribo, Commewijne, Wanica, Para en Saramacca om de impact op grote schaal te verspreiden. De verschillende situaties waarmee we dagelijks te maken hebben, zijn vaak emotioneel om naar te kijken. Meestal weten de families niet dat we ze zullen bezoeken en reageren daarom zeer verbaasd en emotioneel wanneer ze horen dat ze in aanmerking zijn gekomen voor een pakket,” wordt aangehaald.

“Op basis van de preventieve maatregelen in verband met Covid-19, vragen we de gezinnen om een stoel neer te zetten zodat het pakket afgegeven kan worden zonder enig fysiek contact. Tranen van dankbaarheid maken vaak deel uit van het proces van verstrekken van de pakketten.”

Elk pakket bevat, brood, rijst, melk, blikjeswaren, kip, eieren, worst, blom, groenten, een mondkapje en nog veel meer. “Met deze kleine daad van vrijwilligheid, zorgen we ervoor dat we de verantwoordelijkheid nemen om er te zijn voor mensen in nood. De effecten van Covid-19 zijn voor velen van ons een uitdaging, maar met de ondersteuning van de gemeenschap, zijn wij ervan overtuigd dat wij dit zullen overbruggen.”

Het bericht Surinamers voor Surinamers verscheen eerst op GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.