PARAMARIBO, 21 aug – Of het nu een kwestie is van vertrouwen of misplaatste solidariteit, Surinamers zijn er niet al te happig op tipgever te spelen voor de politie, zelfs anoniem niet. Volgens politiewoordvoerder Humphrey Naarden is dit ook de reden dat veel criminele zaken onopgelost blijven. De politie is er niet bepaald gelukkig mee, uiteraard.

Aan de informatiestroom vanuit het politiekorps kan het niet liggen. “We doen er alles aan om de gemeenschap informatie te verschaffen over verdachten. Er zijn zelfs videobeelden op de televisie vertoond. Niemand kan me zeggen dat ze niet weten wie de mensen zijn”, zegt Naarden tegenover de Ware Tijd. Het betreft dan beelden van veiligheidscamera’s in gelegenheden waar geroofd is. Vrijwel al deze gevallen zijn nog niet opgelost.

Informatie vanuit de gemeenschap is uiterst schaars en dat frustreert aardig. Kennelijk spelen bepaalde overwegingen die burgers ervan weerhouden te delen wat ze weten. “Ze zijn bang dat men erachter komt wie met ons contact heeft gemaakt. Ze hoeven niet te vrezen. Hun identiteit blijft onbekend”, aldus Naarden. Toch is het al voorgekomen dat de identiteit van tipgevers openbaar wordt. Niet zo lang geleden was er zelfs een geval, waarbij de tipgever werd genoemd in een proces verbaal.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.