INGEZONDEN- Wij Surinamers moeten onze dankbaarheid nu nederig en openlijk tonen. Zonder de hulp van Nederland en onze Surinaamse Nederlanders was de catastrofe in Suriname veel erger geweest.

Er zouden veel meer mensen om het leven zijn gekomen door de pandemie en onze leefkwaliteit zou veel beroerder zijn.

Dat is de harde realiteit.

De echt structurele en acute hulp die Suriname nodig heeft komt voor het grootste deel al tientallen jaren uit Holland.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Veel dikke mensen in Suriname gaan voor betaalbare behandeling om buikvet te verwijderen

Verschillende Nederlandse regeringen en de Surinaamse diaspora hebben altijd klaargestaan om Suriname te helpen indien er sprake was van een noodsituatie.

En nog steeds is dat het geval. Ook met de huidige problemen zijn het de Nederlanders en Surinaamse Nederlanders die steeds op allerlei vlakken meehelpen.

Zonder medische hulp uit dit Europese land waren wij nog meer de pineut.

Ook onze president Chan Santokhi heeft de juiste beslissing genomen om naar Nederland te gaan en de goede banden verder aan te halen. Daarvoor dank.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouwen kunnen liever stoppen met het wassen van hun vagina, die is zelfreinigend

De domme strategie van voorgaande politici om de Nederlanders- met als oorzaak onverwerkte emoties en minderwaardigheidscomplexen- als vijanden te behandelen, heeft Suriname alleen maar veel schade berokkend.

Je moet dat machtig land aan de Noordzee en eigenlijk zoveel mogelijk beschaafde westerse landen altijd als vrienden houden, wat onze president allang goed heeft ingezien.

Wij zouden Nederland, de Surinamers die daar wonen en president Santokhi op onze blote knieën moeten danken voor de steun die wij zo lang en vaak ontvangen.

Als zij er niet waren, waren wij enkele maanden geleden al geconfronteerd geraakt met een medisch humanitaire ramp in Suriname.

Ze zijn daar in Nederland nergens toe verplicht! Maar ondanks de vaak openlijk ondankbare  en zelfs negatieve geluiden van sommige Surinamers hier, blijft men ons toch nog helpen.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar redactiegfc@gmail.com

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.