PARAMARIBO, 13 aug – Surinamers zullen het steeds meer van eigen initiatieven moeten hebben als het aankomt op vooruitkomen. Dit stelt de vereniging van pluimveehouders, APSS. De vereniging helpt in Para mee beginnelingen en boeren te interesseren. Er zit been in de pluimveeteelt, vooral kip. Weliswaar zijn er wat risico’s.

Zoals de gevoeligheid van kippen voor ziekten. De teelt kampt ook met import van goedkoper kippenvlees. “Er zijn toch mogelijkheden voor succes. De teelt is makkelijk en na vijf weken is de kip al slachtrijp. Maar dan moet je ook afzetten”, zegt Glenn Leckie, secretaris van APSS. Dat is de aspirant-telers ook bijgebracht. Bij het bewaken van de verhoudingen tussen start en slacht, zijn de perspectieven goed.

Kippenteelt zou kunnen helpen de werkloosheid in het district terug te dringen. Het idee komt van de stichting Projecten Ontwikkeling Para. Die weegt nu de mogelijkheden af van een individuele of collectieve aanpak. “Ik pleit voor een collectieve aanpak. Dit biedt uiteindelijk meer kans op een beter bedrijfsresultaat. Ook kun je de kosten drukken”, zegt voorzitter Ricardo Panka. Een extra voordeel is dat ook het eigen gezin gegarandeerd is van eiwitvoorziening.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.