PARAMARIBO, 28 sep – “We zijn er in geslaagd onze economie veelbelovend te maken, te midden van een diepe financiële crisis in de wereld, op eigen benen”, zegt president Desiré Bouterse. Hij bedankt de samenleving voor het “doorstaan van zware beproevingen.” Het is hoogtijd dat “de leiding van het land zich kwijt van de plicht het volk naar redelijkheid te laten delen in de groei.”

Het moet zich vooral vertalen in beter sociaal beleid. “Nu zullen de goede tijden voor het volk aanbreken. De economische groei moet vermaatschappelijkt worden. De economische groei moet altijd ten dienste staan van de mens”, aldus Bouterse. Er zullen ingrijpende sociale hervormingen worden doorgevoerd het komend jaar. De mens staat centraal met als hoofddoel ‘vernieuwing voor een rechtvaardige samenleving.’

Alle Surinamers moeten al in 2013 voorzien zijn van een standaard zorgpakket. Ook woningbouw is een sociale prioriteit. Onderwijs moet bereikbaar zijn voor alle kinderen. Basisgoederen en diensten worden gesubsidieerd, “zodat geen enkele Surinamer een menswaardig bestaan wordt ontnomen.” Er komen meer banen via onder andere grote infrastructurele werken en het stimuleren van de dienstensector. ‘Arbeid en inkomen voor iedere burger’, is het motto.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.