PARAMARIBO/GEORGETOWN, 18 jul – Surinamers die in Guyana last ondervinden van plaatselijke politieagenten, moeten terstond een klacht indienen. Volgens Seelall Persaud, topfunctionaris in het Guyanese politiekorps, zal elke klacht worden onderzocht. Berichten in de Surinaamse media over corrupt gedrag zijn ook in Guyana opgevallen. Surinamers moeten wel oppassen.

Wie het buurland bezoekt per auto moet zijn zaken in orde hebben. “En als er iets geëist wordt, moet men naar een politiestation gaan waar de zaak zal worden overgenomen, zeggen: ‘stelt u mij maar in staat van beschuldiging als u dat wenst’ en dan een klacht deponeren bij de hoogste functionaris”, zegt Persaud. Volgens Roland Vervuurt is hij tijdens twee trips dit jaar zes keer lastig gevallen door Guyanese politieagenten. Er werd elke keer om smeergeld gevraagd.

Zijn ‘overtredingen’ zouden dan geen naam hebben. Vervuurt zegt tegenover de Ware Tijd steevast geweigerd te hebben. Het heeft hem wel heel wat gedoe gekost. Ook andere Surinaamse reizigers zouden last ondervinden. Niet iedereen schijnt evenveel weerstand te bieden. Volgens de Guyanese nieuwssite Demerara Waves is onlangs ook een Braziliaan beroofd door agenten. Die zijn intussen opgesloten. Persaud zegt dat er al met Suriname wordt overlegd.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.