PARAMARIBO, 2 aug – Surinamers met een visum van de Verenigde Staten van Amerika of de EU mogen vrij Panama binnen. Dit meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken na een bezoek van ambassadeur Subhas Mungra aan Panama. Mungra bood er zijn geloofsbrieven aan als niet-residerend ambassadeur. Behalve visa kwam ook de samenwerking onderling aan de orde.

De Panamese president, Roberto Martinelli Berroca, is helemaal voor intensere relaties. Tijdens Mungra’s bezoek is daar ook ruimschoots aandacht aan besteed. Mungra vertolkte in een presentatie voor Martinelli Berroca de voornemens van de regering Bouterse wat de regio betreft. “Hierbij neemt Panama een vooraanstaande plaats in, vanwege de strategisch belangrijkste maritieme hub op het Westelijk halfrond”, meldt Buitenlandse Zaken.

Het Midden-Amerikaanse land is bereid zijn ervaring met het Panamakanaal te delen met Suriname. De Maritieme Autoriteit Suriname wordt daarbij een voorname rol toebedeeld. Martinelli Berroca stelde ook voor een honorair consul te vestigen in zijn land. Surinamers mogen voortaan in elk geval makkelijker afreizen. Een visum van Australië of Canada volstaat ook om ontslagen te worden van de visumplicht voor Panama.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.