PARAAMRIBO, 8 aug – Surinaamse bedrijven ontdekken steeds sneller de waarde van het raffinaderijproject van Staatsolie. Te oordelen naar de interesse voor informatiesessies van het oliebedrijf, vallen de schellen in rap tempo van de ogen af. De investering van ruim zevenhonderd miljoen dollar in de uitbreiding van de raffinaderij is ook een te mooie kans.

Bedrijven blijven zich opgeven voor deelname in de toelevering en dienstverlening. “Wij zien gelijk een toename in het aantal lokale bedrijven dat zich bij de hoofdaannemers meldt”, zegt projectmanager Tom Ketele tegenover de Ware Tijd. Volgens Jan Aben, algemeen directeur van MNO Vervat, doen Surinaamse bedrijven terecht een gooi. Als hoofdaannemer ziet het Nederlandse bedrijf wel degelijk been in samenwerken met lokale aannemers.

Er zijn volgens Aben genoeg erkende Surinaamse bedrijven die de druk kunnen meedragen. De druk dan van tijd en kwaliteit. De uitbreiding moet in 2014 zijn afgerond. Aben heeft eerder ervaring opgedaan met lokale krachten, “partners”, zoals hij ze het liefst noemt. Intussen zijn reeds zo’n zevenhonderd arbeiders aangetrokken. Tegen het midden van 2013 moeten ruim vijftienhonderd man ingezet zijn op de plant te Tout Lui Faut, in het zuiden van Paramaribo.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.