Jurist en mensenrechtendeskundige Lydia Ravenberg.

PARAMARIBO-  Jurist en  mensenrechtendeskundige Lydia Ravenberg is op 26 april  gekozen als lid van het Comité Economische, Sociale en Culturele Rechten (CESCR) van de Verenigde Naties, zo meldt  het ministerie van Buitenlandse Zaken  vandaag in een persbericht.

De verkiezing  van  de negen leden van het comité  vond plaats  in New York. De CESRC is een orgaan  dat belast is met  onder meer de  implementatie  van  het internationaal verdrag inzake economische, sociale en culturele rechten.   Het is voor Suriname, dat lid is van de  Caricom, de eerste keer dat het een kandidaat  mocht voordragen om zitting te nemen in het VN-orgaan.

Op 28 december 1978  trad  Suriname toe tot  het verdrag, dat intussen door 160 landen is geratificeerd. Het comité bestaat uit 18 deskundigen die voor  vier jaar zijn gekozen.
Ravenberg, die werkzaam is op het parket van de procureur-generaal, heeft   op het gebied van mensenrechten veel ervaring.  Zo  heeft ze namens Suriname deelgenomen  aan  diverse vergaderingen  van  mensenrechtencomités in de VN.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.