PARAMARIBO, 13 jul – Suriname is helemaal vol van het idee om als aanknooppunt te dienen van vliegverbindingen in de regio. Minister Falisie Pinas van Transport Communicatie & Toerisme, TCT, onderstreepte het oude voornemen nog eens op de internationale luchthaven te Zanderij. Aan het geweeklaag over dure tickets heeft klaarblijkelijk niemand een boodschap. Pinas wil zelfs zijn voorgangers overtroeven als het aankomt op investeringen.

De vorige regering stopte al bijna dertig miljoen dollar in modernisering. Daar zijn een aankomsthal, winkelcentrum en parkeerhaven mee opgezet. Ook de landingsbaan staat er nu blinkend bij. “Dit is slechts het begin. We hebben grote plannen om Suriname tot hub te maken”, zei Pinas bij de opening van het winkelcentrum. Hij vindt de aanvankelijke investering bij lange na niet toereikend om het grote doel ook echt te kunnen bereiken.

Daarom wordt er nog eens zeventig miljoen dollar bovenop gekwakt. “Het is nog te klein voor onze doelstellingen”, verklaart Timothy Mendonça, lid van het luchthavenmanagement, tegenover de Ware Tijd. Nieuwe plannen voorzien in meer comfort in en rond de aankomst- en vertrekhallen. En een tweede baan voor het taxiën. Een soort vooruitlopen dus op al die extra vluchten als de hub-droom uitkomt. “De plannen kosten veel, maar er zit ook veel in”, aldus Mendonça.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.