door Robin Rosario

ST.LUCIA – Tijdens zijn afscheidsrede als Caricom-voorzitter bracht president Desi Bouterse dank uit aan alle Caricom-landen die hem gedurende de afgelopen zes maanden hebben ondersteund in die functie.

Hij droeg de hamer over aan Kenny Anthony van St. Lucia als de nieuwe voorzitter. President Bouterse haalde aan dat door een intensieve samenwerking van Suriname met Trinidad & Tobago en Guyana op energie- en mijnbouwgebied er goede perspectieven zijn voor niet alleen de drie landen maar ook de andere landen die lid zijn van het regionale handelsblok.

Hij vroeg de lidlanden te letten op de veranderingen die plaatsvinden in de wereld en dat de Caricom niet alleen de industriële landen moet volgen maar ook in staat moet zijn leiding te geven aan de regio. Bouterse haalde enkele van de activiteiten aan die hebben plaatsgevonden in de afgelopen zes maanden onder zijn leiding als voorzitter van de Caricom.

Transformatie van het secretariaat in Guyana, steun aan de wederopbouw van Haïti, het opzetten van de Regionale Sportacademie, de vergadering van de ministers van Buitenlandse Zaken waaruit veel goeds is gekomen en de Caricom-Mexicotop op Barbados zijn daar enkele voorbeelden van.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.