PARAMARIBO, 30 okt – De tien lidlanden van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, Unasur, moeten betrokken worden bij Carifesta. Dit heeft president Desiré Bouterse de organisatiecommissie opgedragen. Wanneer de elfde editie van het Caribisch festival voor kunst en cultuur in Paramaribo plaatsvindt volgend jaar, moeten ook de buren erbij. Het zal dan de eerste keer zijn.

Niet eerder is op zulke schaal aandacht getoond van buiten de Caribische regio. Als Suriname er ook echt in slaagt Unasur mee te krijgen, is dit een doorbraak. “Alle Caricom- en Unasur-landen worden uitgenodigd. Voor ons is belangrijk te weten in welke mate ze willen deelnemen en hoe dit zal geschieden”, zegt Stanley Sidoel, topfunctionaris op het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, tegenover de Times of Suriname. De agenda kan dan worden ingevuld.

Het festival is al volgend jaar. Bouterse wil de integratie bevorderen tussen Caribische landen en de buren op het vasteland. Carifesta is tot nog toe beperkt gebleven tot de eigen regio. De bedoeling is vooral onderlinge samenwerking bevorderen door meer kennis van en over elkaar. “Veel zal niet veranderen aan het concept, alleen zijn er nu meer landen, meer mensen en dus moeten we meer werk verzetten. Het zal niet makkelijk zijn, maar het moet het beste festival worden”, aldus Sidoel.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.