Minister Michael Miskin van Arbeid Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) heeft Marcela Anzola vandaag geïnformeerd over het beleid van zijn ministerie over de werkgelegenheid, minimumloon, en arbeidsverhoudingen in ons land. Anzola heeft een juridische achtergrond en is een internationale expert op het gebied van investeringen.

Ze is volgens informatie van het ministerie in ons land op uitnodiging van de Competitiveness Unit Suriname (CUS) om een plan te ontwikkelen: “Action Plan for Business Climate Reform Priorities”. Het ministerie van ATM is een van de stakeholders waarmee de internationale expert van gedachten wenste te wisselen.

De verouderde wetgeving in ons land is niet bevorderlijk voor investeringen. Dit is de reden waarom de CUS als prioriteit heeft gesteld, modernisering van de wetgeving ter versterking van het investeringsklimaat in Suriname, als onderdeel van de nationale concurrentiepositie.

Anzola was tevreden met de informatie over de aandachtspunten die betrekking hebben op het beleidsgebied van ATM. Het ligt in de bedoeling dat ze op basis van haar bevindingen en geïdentificeerde knelpunten, voorstellen zal doen voor verbetering van onze concurrentievermogen. Anzola werd vergezeld van Elfie Kong Jong Foek, stafmedewerker van CUS, terwijl minister Miskin bijgestaan werd door de staffunctionarissen Meena Kandhai- Ramai en Shoblina Chotkan- Somai.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.