PARAMARIBO, 21 aug – De regering wil zich inzetten voor meer samenwerking met Palestina. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. De gelegenheid om dit standpunt kenbaar te maken is ook aangegrepen tijdens het bezoek van een Palestijnse delegatie. Die is op een speciale missie.

Suriname en ook andere Zuid-Amerikaanse landen worden bedankt voor hun steun door de jaren heen. Paramaribo houdt weliswaar een neutrale positie aan. “Suriname heeft goede relaties met zowel Palestina als Israël. We hebben geen storende elementen, zij doen wat ze moeten doen en wij ook. We dienen als voorbeeld voor harmonie, vandaar dat we daar naar terug grijpen als ons internationaal manifesteren. Israël en Palestina respecteren dat”, zegt Lackin.

Tijdens de ontmoeting met de delegatie is ook gesproken over samenwerking. Palestina beschikt over hoogontwikkelde technologie die geschikt is voor de mijnindustrie. Ook de private sector zou het een en ander te bieden hebben. Lackin vindt dat Palestina ook handig uit kan komen in de Organisatie voor Islamitische samenwerking, OIC. Dat dan bij projectfinanciering. “Palestina is ook lid van deze organisatie waar we kijken hoe zij ons kunnen helpen bij de verdere ontwikkeling van Suriname.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.