Suriname verwacht ‘nog meer aantijgingen’

PARAMARIBO, 17 sep – De regering verwacht ‘nog meer aantijgingen’ vanuit Nederland. En dat zolang Desiré Bouterse president is en Suriname vooruit blijft gaan. Dit stelt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Suriname geeft blijk van zelfstandigheid, ook op economisch gebied. Dat zou Den Haag niet lekker zitten. “Ik denk dat dit een storend ding is voor Nederland.”

Paramaribo heeft het allemaal door. Daarom worden de nieuwe beschuldigingen over drugsgerelateerde activiteiten van Bouterse, met een vette korrel zout genomen. “Het is al de zoveelste keer dat we deze verhalen horen, al jarenlang hetzelfde verhaal”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Er is dan ook geen animo om Den Haag om opheldering te vragen. Voor de regering is het de moeite niet waard. De ‘karavaan’ trekt onverstoord door.

Suriname wil het pad voortzetten van economische groei en zich internationaal profileren. Dat anderen daar moeite mee schijnen te hebben, is voor hun rekening. Ook in de toekomst worden meer aantijgingen verwacht. En subtiele diplomatieke acties, omdat Nederland kennelijk moeite heeft met de zelfstandige koers. “Vooral omdat we in feite de banden doorgeknipt hebben en toch vooruit gaan, zonder Den Haag. Dit gaat niet ophouden”, aldus Lackin.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.