PARAMARIBO, 22 sep – Suriname wordt steeds minder interessant voor Indonesische zakenlui. Dit zegt de Indonesische ambassadeur, Nur Syahrir Sohardjo. De tanende belangstelling is goed te merken aan de animo voor de Indo Fair in Paramaribo. De jaarlijkse productie- en handelsbeurs zal het vooral moeten hebben van lokale ondernemers. Suriname mag de hand best in eigen boezen steken.

Indonesische zakenlui gaan nu liever naar andere, grotere activiteiten. In dit opzicht zijn Nederland, Brazilië, Mexico en Peru interessanter. En makkelijker toegankelijk. De afhandeling van visa bijvoorbeeld is veel te traag. “Soms zijn de producten voor de beurs al in Suriname en zijn de handelaren nog onderweg”, zegt Sohardjo. Maar ook de vrij omslachtige reis legt een behoorlijke drempel. Dan kan het omgekeerde gebeuren.

De handelaren zijn dan al in Paramaribo als hun producten nog aan moeten komen. Overigens is Suriname gewoon minder aantrekkelijk door zijn relatief kleine bevolking. Toch is het volgens Sohardjo zaak dat de twee landen werken aan betere handelsrelaties. Met wat moeite zit er wel muziek in. Daarom ook stuurt Jakarta een groep ambtenaren mee. Die moeten praten over betere betrekkingen. De Indo Fair beleeft al zijn twaalfde editie.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.