Besprekingen tussen Suriname en Guyana om de samenwerking in de toerismesector te versterken zijn vergevorderd.

Nog deze maand wordt een overeenkomst getekend, zei president Desi Bouterse maandag in het parlement. Het staatshoofd beantwoordde vragen van assembleeleden, die gesteld waren tijdens de eerste ronde van de Algemene Politieke Beschouwingen. Ook zal de regering deze maand het luchtvaartplan voor Suriname af hebben, deelde de regeringsleider mee. De president zei verder dat voor de diversificatie van de economie de regering verder gestalte zal geven aan de ordening van de luchtvaartsector.

Er is al met verschillende belanghebbenden in de sector gesproken en consultaties gehouden. Ook zijn “vruchtbare gesprekken” gevoerd met Chinese investeerders, alsook met onder meer Cubaanse en Guyanese autoriteiten. De regering wenst in te spelen op de groei die Cuba als toeristische bestemming momenteel meemaakt. Een samenwerking met dit land moet “de groei van toerisme in ons land een boost geven”.  De samenwerking met buurland Guyana op toerismegebied wordt deze maand afgerond, wanneer partijen overgaan tot de ondertekening van een Memorandum of Understanding.

Het luchtvaartplan voor Suriname wordt deze maand klaargestoomd, meldt Bouterse.  De regering zal hiernaast een strategisch toerismeplan ontwikkelen en voor de uitvoering internationale financiers aantrekken. Als directe aanpak zal ze op korte termijn een evaluatie plegen van het toeristenkaartregime, en de nodige acties ondernemen ter bevordering van het toerisme in Suriname.  Bouterse hoopt dat het parlement binnen enkele maanden de toerismewetten behandeld en goedkeurt. “Door de nieuwe wetgeving en aanpak zal de regering de basis leggen voor de zo hoognodige ontwikkeling en groei van de toerisme-industrie in Suriname”, stelt de regeringsleider.

UNITEDTRAVEL

Dit bericht is afkomstig van Nickerie Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.