PARAMARIBO, 6 okt – Suriname stelt de politieke steun van de Caricom op prijs. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, Buza. De Caribische Gemeenschap staat volledig achter de kandidatuur van ambassadeur voor de post van assistent secretaris-generaal van de mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties. Voor de regering wordt duidelijk bewezen dat het buitenlands beleid werkt.

Suriname moet zo snel mogelijk integreren in de eigen regio. Leidinggevende functies ambiëren geldt daarbij als instrument. “We hopen dat onze kandidaat het haalt. Belangrijk is dat we steun krijgen van de Caricom. Het is ons vaste beleid om zoveel mogelijk Surinamers in organisaties te krijgen als vorm van branding”, zegt Lackin. Het gaat er ook om ‘onze echte situatie kenbaar te maken aan de wereld.’ Standpunten kunnen ook scherper worden aangekaart.

Zo is bij de VN gepleit voor een ‘eerlijker beoordeling’ van ontwikkelingslanden. Economisch doen die hun best om het hoofd boven water te houden. Landen als Suriname willen af van beoordeling als middeninkomenland. Het bemoeilijkt alleen maar de toegang tot ontwikkelingsfondsen, wat kennelijk ook de bedoeling is. “We vinden niet dat men zich moet blindstaren op statistieken, maar op de realiteit”, aldus Lackin.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.