PARAMARIBO, 20 aug – Suriname kan als voorbeeld gesteld worden van efficiënt omspringen met hulpgeld van de EU. Dit zegt Robert Kopecký, EU-Ambassadeur voor Suriname en Guyana. De modernisering van de luchthaven te Zanderij en de Nieuw Haven in Paramaribo spreken boekdelen. Er is gedaan wat was afgesproken. De EU ziet dat graag, vooral met oog op de crisis in Europa.

Beide projecten zijn voor tientallen miljoenen gefinancierd. Dat is veel geld in een periode waar op elke cent gelet moet worden. “We weten dat we nu een bepaalde periode van overgang doormaken in Europa. Het geld dat we nu uitgeven in de wereld moet vooral efficiënt en effectief besteed worden. Het moet meer dan ooit te verantwoorden zijn”, zegt Kopecký. De Surinaamse rekening kan met minder moeite worden getoond.

De beruchte bureaucratie bij de EU is wellicht iets toeschietelijker naar Paramaribo toe. “Niets geeft meer bevrediging dan te zien dat ontwikkelingshulp van de EU goed resultaat oplevert. voor de doelgroep en de samenleving”, aldus Kopecký. Onlangs is weer bijna een miljoen euro vrijgemaakt voor watermanagement in Nickerie. Het Nederlandse waterschap Rijn en Ijssel helpt bij de opzet van waterschappen voor de plaatselijke landbouw.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.