Suriname slaat terug: vier doden, drie vast

PARAMARIBO, 13 jun – Het is het resultaat van hard politieoptreden na de gewelddadige roofoverval op een juwelierszaak. Vier doden vielen bij een achtervolging. Drie werden aangehouden. Het zijn allen leden van een vijftien man tellende bende. Die maakten het tot hun bedrijf om spraakmakende roofovervallen te plegen.

Onder meer de overval op het Savannah casino eind vorig jaar wordt hen toegerekend. Politiechef Humphrey Tjin Liep Shie wilde tijdens een persconferentie geen details geven over de dodelijke actie. “We hebben in elk geval verantwoordelijke keuzes gemaakt. Ik geef de garantie dat we zo zorgvuldig mogelijk omgaan met onze verantwoordelijkheid. We willen niet in de gevangenis belanden.” Procureur-generaal Subhaas Punwasi onderschreef de ‘zorgvuldigheid.’

Alle acties geschiedden in nauw overleg met het Openbaar Ministerie. “We hebben toezicht op het politieoptreden. Bij de rapportage willen niet alleen het resultaat horen, maar ook hoe het is bereikt”, aldus Punwasi. Belangrijk is ook het grotere effect, “Onze bedoeling is ook de samenleving rust terug te geven en slachtoffers de wetenschap dat de verantwoordelijken voor de misdaden achter slot en grendel zitten.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.