PARAMARIBO, 7 dec – In voormalige bauxietmijnen zal gras geplant worden. Aluminiumproducent Suralco geeft er vijftigduizend dollar voor en het ontwikkelingsprogramma van de VN, UNDP, tweehonderd en vijftig duizend dollar. Volgens minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen moet Suriname dubbel voordeel aan beleven.

In dit bio-energieproject wordt aan de ene kant afgemijnd gebied herbeplant. Dat kan het begin zijn van herstel. Aan de andere kant kan het gras gebruikt worden om energie op te wekken. “Energie die zich blijft aanbieden. Dit project biedt de mogelijkheid om materiaal te planten, er energie uit te halen en opnieuw te planten. Dit is een proces dat je niet met aardolie kunt uitvoeren”, zegt Hok. De samenwerking met UNDP moet het allemaal bewerkstelligen.

Suralco stelt zo’n twintig hectare aan mijnland beschikbaar. De grassoort Arundo donax zal er geplant worden . Volgens Hok is het project het ‘onderdeel van een groter geheel’. “We staan er niet bij stil, maar Suriname doet al op grote schaal aan de productie van bio-energie. Dat is de waterkrachtcentrale te Afobakka. Suriname heeft een grote potentie wat betreft bio-energie. We zijn er voorstander van steeds meer te gaan naar verbruik van herbruikbare energie”, aldus Hok.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.