PARAMARIBO, 24 okt – Suriname is nog lager genoteerd op de lijst van meest investeringsvriendelijke landen. Op de Doing Business lijst van de Wereldbank staat het land nu vier plaatsen lager dan vorig jaar. Toen stond Suriname nog op positie honderd en zestig. Ook wat betreft het tempo waarin bedrijven kunnen worden opgezet, wordt slechter gescoord. Bedrijvenorganisatie VSB is verbaasd.

De laatste jaren zijn toch wel maatregelen getroffen om het zakendoen te vereenvoudigen. Een naamloze vennootschap kan binnen twee weken worden opgericht. Vroeger was dat bijna twee jaar. Het is dus moeilijk te vatten dat het land het toch steeds slechter doet. “Misschien ligt aan onze rapportage of aan de periode waarin het onderzoek is gedaan”, zegt VSB-voorzitter Ferdinand Welzijn. Weliswaar zit de bureaucratie er nog stevig in.

Dat kan ondernemers toch aardig wat koppijn bezorgen. Het verkrijgen of moeten verlengen van een vergunning moet nog over te veel schijven. Vicepresident Robert Ameerali heeft vaker gezegd dat het investeringsklimaat prioriteit geniet. Zowel lokale als buitenlandse investeerders moet het zoveel mogelijk naar de zin worden gemaakt. Volgens de Wereldbank wordt alleen goed gescoord wat betreft het belastingregime en energievoorziening.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.