PARAMARIBO, 24 sep – Suriname moet verder kunnen kijken dan de economische stand van het moment. Dit stelt bankdirecteur Sigmund Proeve. De economische prestaties die Suriname nu neerzet, duiden zonder meer op de goede richting. Maar alleen leunen op aardolie en goud als belangrijkste exportproducten, is ongezond. Er zijn alternatieven.

En goede ook. “Ik denk dat het goed is om ook andere producten te promoten, zoals het toerisme”, zegt Proeve. Toerisme is van duurzamer aard. Bovendien heeft Suriname voldoende te bieden op dit gebied. De industrie zelf ontwikkelt zich moeizaam en het zou veel beter kunnen. Meerdere spelers willen zich de komende jaren toeleggen op ontwikkeling van het toerisme. Onder meer luchtvaartbedrijf SLM werkt aan meer verbindingen.

Economisch doet Suriname het niet slecht. Daar is de afgelopen jaren genoeg op ingezet en ook de toekomst is veelbelovend. “Ik denk dat Suriname nu genoeg momentum heeft om de komende vijf tot tien jaar de koopkracht te versterken”, aldus Proeve. De regering zal het hare moeten doen om die sectoren gezond te houden waar zij verantwoordelijk voor is. Zoals onderwijs en gezondheidszorg. “De particuliere sector zal zorgen voor de andere delen van de economie.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.