PARAMARIBO, 25 sep – Suriname zou moeten investeren in medische toerisme, en dan vooral cosmetische energie. Directeur Manodj Hindorie van het Sint Vincentius ziekenhuis ziet deze medische tak als een veelbelovende inkomstenbron. Best een alternatief op wat Suriname al verdient aan het buitenland. Aan de technische en medische kwaliteiten van de eigen specialisten valt niet te twijfelen.

Die zijn door de jaren heen alleen maar beter geworden. Hoogtijd dus voor Suriname om cosmetische chirurgie te overwegen als trekpleister. “Een alternatieve bron van inkomsten. Als het goed betaalt, moeten we erin investeren. Het zou een mooie opsteker zijn voor onze economie. We moeten innovatief zijn”, zegt Hindorie tegenover de Ware Tijd. Belangstelling van vooral buitenlanders is er al, vooral van Braziliaanse, Colombiaanse en Dominicaanse vrouwen.

Die melden zich steeds vaker aan. Het gaat dan om ingrepen voor wat meer rondingen, een smallere taille of een wat fraaiere derrière. Liposuctie, buikwandcorrecties en borstvergrotingen, het wordt allemaal al gedaan in Suriname. Een reden voor de toegenomen interesse is ook de prijs. In Suriname wordt ruim de helft minder gevraagd dan in bijvoorbeeld Brazilië. Een mogelijke beperking is de beschikbaarheid van voldoende specialisten. Suriname heeft maar twee.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.