PARAMARIIBO, 8 jun – Suriname gaat mogelijk woningen exporteren. Volgens minister Ramon Abrahams van Openbare Werken wil een Chinese ondernemer praten over de mogelijkheden. Per jaar kunnen duizenden woningen worden voorgebouwd. Die kunnen dan in de regio worden afgezet. De behoefte in Suriname zelf krijgt prioriteit.

Dat is het belangrijkste onderwerp als de ondernemer in juli Paramaribo aandoet. De kans van slagen wordt ruim ingeschat. “Omdat los van cement en bewapening, alle grondstoffen voor de productie in Suriname aanwezig zijn”, zegt Abrahams tegenover de Ware Tijd. Per jaar zouden dan minimaal drieduizend woningen in elkaar worden gezet. De ondernemer wil zelf zijn marktonderzoek verrichten. De fabriek komt er sowieso, omdat Suriname moet worden voorzien.

Werkgelegenheid zou één van de voordelen kunnen zijn. Dat dan als de ondernemer er niet op staat landgenoten binnen te halen. Bij andere projecten is dit al het geval. Overigens is het bestand aan Surinaamse bouwvakkers dunnetjes. Als er echt banen van komen, valt er wel wat te verwachten. Uiteraard met een redelijk loon naar minstens lokale standaard. “En bij export blijft er natuurlijk ook wat aan de strijkstok kleven voor de staat”, aldus Abrahams.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.