PARAMARIBO, 22 jun – Suriname mag nog meer natuurgeweld verwachten de komende tijd. dit meldt de Meteorologische Dienst. “De gemeenschap moet alert zijn, vooral omdat de komende tijd zich nog meer sterke rukwinden en regenbuien kunnen voordoen”, zegt meteoroloog Roël Oehlers. De Surinaamse weerdienst doet er alles aan zelf ook alert te blijven. Dat kost heel wat voeten in de aarde.

Apparatuur is veelal sterk verouderd of werkt gebrekkig. De dienst zit te springen om nieuw materiaal. “Waardoor we vroegtijdig de gemeenschap kunnen waarschuwen over eventueel drastisch veranderde weersomstandigheden”, zegt Oehlers tegenover de Times of Suriname. Toch heeft de dienst deze keer redelijk vroeg van tevoren gewaarschuwd. Alleen is er niet echt acht op geslagen.

Kennelijk schort het nog aan voldoende communicatie met de samenleving. Berichten van de dienst zijn nu meer een aangelegenheid voor wie die opzoekt. In het parlement is voorgesteld communicatielijnen aan te leggen. Het zou ook helpen om burgers meer ‘weerbewuster’ te maken. Vicepresident Robert Ameerali heeft intussen beloofd dat de dienst voorzien zal worden. Ook rampenteam NCCR krijgt meer geld.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.