‘Suriname lobbyt succesvol bij ACP-parlement’

PARAMARIBO, 26 mei – Suriname heeft kennelijk succes geboekt bij de ACP. Volgens parlementariër Rabin Parmessar is een gemeenschappelijk standpunt bereikt. Het standpunt staat lijnrecht op dat van de EU. De ACP-parlementariërs besloten in Denemarken dat Paramaribo gehandhaafd blijft voor de ontmoeting met de EU-collega’s. Het is alles of niets.

Als het geen Suriname wordt, hoeft de vergadering in november niet door te gaan. Musikari Kombo, ondervoorzitter van de ACP, moet de boodschap zo over brengen. Officieel wordt niets naar buiten gebracht, ook omdat de EU nog niet officieel is geweest. “Maar de ACP heeft al en strategie klaar”, zegt Parmessar tegenover de Ware Tijd. Het Surinaamse succes is vooral te danken aan de Caribische tak van de ACP. De groep stelt zich onverzoenlijk op: Paramaribo of nergens.

Suriname en Nederland staan lijnrecht tegenover elkaar met hun lobby in eigen regio. De grondslag: niets anders dan de amnestiewet. Volgens parlementariër Asiskoemar Gajadien, lid van de Surinaamse delegatie, is de wet duidelijk een splijtzwam. “Ik wil niet op zaken vooruit lopen, maar het ziet ernaar uit dat geen der partijen gezichtsverlies wil leiden en uiteindelijk geen vergadering meer in Suriname wordt gehouden.” Nederland zal dan toch zijn zin krijgen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.