Suriname “langzaam maar zeker weer in isolement”

PARAMARIBO, 27 mei – “Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat ons land weer in een internationaal isolement terecht komt en weer de reputatie krijgt van een land van criminaliteit en drugshandel, een land waar de fundamentele mensenrechten niet gegarandeerd zijn.” Dit stelt het Nieuw Front in een verklaring bij twee jaar regering Bouterse. In eigen land en vanuit de internationale gemeenschap is ernstig protest hoorbaar.

Het protest betreft dan de onlangs ingevoerde amnestiewet. “In strijd met artikel één van de grondwet poogt de coalitie amnestie te verlenen aan de president als hoofdverdachte en andere verdachten van de decembermoorden. Er worden nu zelfs plannen beraamd om binnenkort de sporen van die ernstige mensenrechtenschendingen te Fort Zeelandia uit te wissen”, stelt het Nieuw Front. Door misleiding, bedreigingen en intimidatie wordt een sfeer van angst en onzekerheid gecreëerd.

Suriname wordt als het ware opgedeeld. “Ons volk wordt verdeeld in ‘volgelingen’ van de president en van de amnestiewet, en in ‘vijanden’, zij die kritiek hebben op de president en op de amnestiewet. Het is duidelijk dat de huidige leiders niet in staat zijn gebleken om ons volk in eenheid te leiden naar een goede toekomst.” De samenleving wordt opgeroepen “voort te gaan in de strijd voor behoud van de rechtszekerheid, democratie en ontwikkeling.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.