PARAMARIBO, 28 okt – Suriname krijgt zevenhonderd duizend dollar van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, IDB. Dit meldt de bank. Het geld is bestemd voor een studie naar mogelijkheden voor de opzet van een raamwerk voor het ontwikkelen van duurzame energiebronnen. Het betreft een voorstudie. Na afronding kan de volgende stap worden gezet.

De studie is de voorloper van een groter project. Volgens de bank gaat het om het project Ontwikkeling van Hernieuwbare Energie, energie-efficiëntie en elektrificatie van Suriname. De regering diende het project ter waarde van ruim vier miljoen dollar, al in voor financiering. Over dit project moet nog een besluit worden genomen. Suriname krijgt alvast de kans de mogelijkheden na te gaan. Om de studie uit te voeren zal de regering zelf ook een bijdrage moeten leveren.

Die bijdrage is vastgesteld om honderd en vijf en zeventig duizend dollar. Uit de studie moet vooral de potentie bevestigen die Suriname heeft wat betreft hernieuwbare, schone energie. Er wordt vanuit gegaan dat die potentie behoorlijk omvangrijk is. Gedacht wordt aan zonne-energie, waterkracht en bio-energie. De bedoeling is er op termijn veel meer gebruik van te maken. Vooral het binnenland met zijn verspreid liggende gemeenschappen zou moeten profiteren.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.