PARAMARIBO, 4 aug – Suriname moet het hebben van jong en oud. Dit zegt Wim Bakker, oud-parlementariër en voorzitter van de stichting Solidariteitsfonds Seniore Burgers. Het Suriname van vandaag is ver van het ideaal. De balans slaat te veel naar jongeren uit. “Er is sprake van een materialistische jeugdcultuur.”

En dat is een probleem, een “groot maatschappelijk probleem.” Niets en niemand lijkt belangrijk meer. Alsof het nergens vandaan komt. “Al wat de klok slaat is modernisering en vernieuwing. Het Jeugdparlement heeft het voor het zeggen. Allerlei kleine jongens hebben het voor het zeggen”, zei Bakker tijdens een bijeenkomst met zijn doelgroep. Ouderen en dus ervaring tellen als het ware niet meer. Het wordt op de achtergrond gedrukt door wie maar het hardst wil schreeuwen.

Voor mens en maatschappij is dit alles behalve gezond. Ouderen verpieteren en vereenzamen. Bakker ziet dit als het ergste dat de oudere burger overkomt. Natuurlijk voelt deze groep nog het meest de weerslag van het economische getij. Het Solidariteitsfonds Seniore Burgers probeert in te komen met hulp bij ongemakken. Zoals kleine reparaties aan de woning. Volgens Bakker moet de balans terug in evenwicht. “Een balans tussen heden, verleden en toekomst.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.