PARAMARIBO, 19 apr – Suriname heeft nog aardig wat huiswerk aan het bijhouden van zijn statistieken. Dit zegt minister Ginmardo Kromosoeto van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu. Een traditie van tijdig updaten ontbreekt. “Bij het publiceren van rapporten krijg je dan vaak kolommen met ‘data not available.”

De toegankelijkheid van informatie wordt er niet makkelijker op. “Websites zijn vaak niet up to date”, zei Kromosoeto bij de afsluiting van een workshop over milieustatistieken. Deze soort statistieken zijn nog braak terrein in Suriname als het aankomt op verzamelen. Uiteraard is de traditie van gebrekkig bijhouden ook hier duidelijk merkbaar. De training focuste op het verzamelen en bijhouden.

Experts van het Algemeen Bureau voor de Statistiek, ABS, zullen de vaardigheden aanspreken bij de eerstvolgende volkstelling. De telling is later dit jaar. De overheid wil de milieustatistieken inzetten bij het bepalen van beleid. Volgens ABS-directeur Iwan Sno houdt het slechte bijhouden niet op aan de nationale grenzen. Suriname heeft alle baat bij snelle verandering.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.