Suriname heeft meer aan technische hulp

PARAMARIBO, 16 jun – Suriname heeft meer aan technische hulp en kennisoverdracht, dan geld. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Bij het aangaan van partnerschappen wordt dit principe dan ook goed vastgehouden. De ontwikkelingsorganisaties van de Verenigde Naties lijken te voldoen.

De lokale afdelingen hebben via UNADP een contract met de regering. “Voor de regering is belangrijk vast te stellen welke internationale organisatie direct hulp kunnen bieden bij het nastreven van de Millennium doelen” zegt Lackin. UNADP is de lokale bundeling van VN-organisaties als Unicef en UNDP. De organisaties hebben zich eerder bereid verklaard het ontwikkelingsprogram te ondersteunen.

Er is een raamwerkovereenkomst gesloten, waarin steun wordt toegezegd aan het program. Die steun loopt tot 2016, als de huidige regeertermijn afloopt. Volgens Marcia de Castro van de Verenigde Naties gaat het vooral om ‘mensen in nood.’ “We zullen de regering blijven steunen als het gaat om het verbeteren van de leefomstandigheden van burgers”, aldus De Castro.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.