‘Suriname geen gastland meer voor EU-ACP Top’

“Zojuist is besloten dat het Europees Parlement niet meer naar Suriname wil voor de volgende EU-ACP top waar het Europarlement en parlementsleden van de lidstaten uit Afrika, de Caraïben en de landen rond de Stille Oceaan zouden samenkomen”. Dat meldt Europarlementariër Toine Manders (VVD).

Manders, enig Nederlands delegatielid, was na de aangenomen amnestiewet een groot offensief begonnen met een brandbrief aan zijn collega’s om hen te overtuigen de top te verplaatsen naar een ander ACP land om zo Bouterse te boycotten. De VVD’er heeft als suggestie Guyana gedaan, welke zal worden besproken met de ACP landen.

Manders is blij met het besluit. “Een parlement dat mensenrechten hoog in het vaandel heeft, moet zich niet inlaten met een omstreden figuur als Bouterse die de top wilde misbruiken om de wereld te laten weten dat daar zogenaamd niets aan hand is” aldus de VVD’er. Hij hoopt met dit besluit ook de EU-Suriname dialoog die gaat beginnen op 30 mei naar aanleiding van de aangenomen amnestiewet, verder te versterken. “Mocht de dialoog niets opleveren, dan is een Europees reisverbod voor Bouterse en zijn medeverdachten van de Decembermoorden wel het allerminste wat de EU zou kunnen ondernemen” aldus de VVD-Europarlementariër.

Ook EP parlementslid Thijs Berman(PvdA) berichtte hierover op Twitter:

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.