Ambassadeur Henry Mac Donald ontving op vrijdag 16 november 2012 Ambassadeur H.E.Ali’ioaiga Feturi Elisaia van de Permanente Missie van Samoa, op de Permanente Missie van Suriname bij de Verenigde Naties.

Dit ter gelegenheid van de ondertekening van een gezamenlijk Joint Communiqué van beide landen ter versterking van de vriendschappelijke banden op diplomatiek gebied.

De Ambassadeur van de onafhankelijke staat gaf aan dat er heel veel overeenkomsten zijn  tussen Suriname en Samoa maar desondanks er toch geleerd kan worden van elkaars economie, cultuur en ontwikkelingen.

Ambassadeur Mac Donald entameerde dat het de hoogste tijd is dat Suriname met alle bevriende naties, vooral die waarmee zij samen in diverse regionale groepen zoals AOSIS (the Alliance of Small Island States) optrekt, formele banden vastlegt.

In de middag van 16 november 2012 ondertekenden Suriname en Sri Lanka eveneens een Joint Communiqué op de permanente Missie van Sri Lanka waar de Surinaamse delegatie warm werd onthaald.

Ambassadeur Mac Donald en Ambassadeur Palitha T.B. Kohona gaven beiden aan dat de lange vriendschappelijke band tussen beide landen middels de ondertekening officieel bevestigd wordt.

De ambassadeurs bespraken de initiatieven die nodig zijn voor een eventueel bezoek van een delegatie van Sri Lanka aan Suriname daar dit land de banden met Latijns Amerika en het Caraïbisch gebied wenst te verstevigen.

Nadat beide functionarissen diverse bilaterale en multilaterale kwesties besproken hadden, wisselden zij geschenken uit en gingen onder het genot van traditionele Sri Lankaanse versnaperingen, in op enkele urgente kwesties die thans hoog op de agenda van de Verenigde Naties staan.

De vruchtbare bilaterale dag werd afgesloten middels het overhandigen van een nieuwe Voorzitters Hamer (van Surinaamse hout) ten behoeve van de CARICOM caucus van Ambassadeurs bij de Verenigde Naties, aan de Permanent Vertegenwoordiger van Barbados, Ambassadeur Joseph Goddard.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.