Niet minder dan tweehonderdzesenvijftig personen hebben vandaag hun certificaat in ontvangst genomen, na hun succesvolle deelname aan de eerste training van de Module Financiële Dienstverlening van de Suriname Financiële Campus (SFC). Deze is opgezet door de Centrale Bank van Suriname en het startsein hiervoor is op 2 juli 2013 gegeven.

De training, bestemd voor personen werkzaam bij financiële instellingen, is ontwikkeld in samenwerking met het opleidingsinstituut Welten International B.V. en Surinaamse deskundigen uit de financiële sector.

Bij de uitreiking van de certificaten zei Bankpresident Gillmore Hoefdraad dat de geslaagden zich met deze opleiding het financieel bewustzijn van hun cliënten verder kunnen bevorderen.

Volgens hem wordt met de juiste toepassing van de opgedane kennis het belang van zowel de cliënt als van de financiële instelling én van investeerders gediend. ‘Het financieel bewustzijn van de burgers bevordert de financiële stabiliteit en maakt sociaal economische ontwikkeling op nationaal niveau mogelijk’, aldus de Bankpresident.

Het doel van dit trainingsproject is het bieden van een sector brede basis van kennis en vaardigheden. In de module wordt onder meer ingegaan op het aangaan van een financiële relatie met een klant, het informeren en verlenen van service met betrekking tot financiële diensten en hoe de klant van advies te dienen.

Hieraan hebben vertegenwoordigers van banken, verzekeringsmaatschappijen, cambio’s, pensioenfondsen, spaar- en krediet-coöperaties en de Women Business Group deelgenomen. De cursisten is de theorie van een scala aan technieken en methoden eigen gemaakt, variërend van het maken van een financiële analyse van de klant en het adviesproces tot aan de kennis over de structuur van de Surinaamse wetgeving en het rechtswezen.

Met de Module Financiële Dienstverlening beoogt de Centrale Bank het ontwikkelen van opleidingsprogramma’s gebaseerd op Surinaamse wet- en regelgeving daarbij gebruikmakend van de meest moderne leermethoden en technieken. SFC is een deelproject van het nationaal programma voor financiële educatie dat moet leiden tot institutionele versterking van de financiële sector en het vergroten van het financieel bewustzijn van de burger.

Voor dit jaar zijn er 285 andere deelnemers gestart met de training. Het streven van de Centrale Bank is om in totaal voor 1200 mensen uit de Financiële sector deze basis module te verzorgen.

Er worden ook vervolgtrainingen ontwikkeld, zoals een training gericht op de verzekeringsbranche en ook een specifiek op de juridische benadering van de financiële dienstverlening.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.