Suriname staat volgens de laatste rangschikking van Transparency International op de 85ste plaats van de 180 landen op de lijst van minst corrupte landen ter wereld. Die plek wordt gedeeld met onder andere en India. Vorig jaar stond Suriname nog op een gedeelde plek 87. Het rapport van Transparency International voor het jaar 2022 kwam dinsdag 31 januari uit.  

Op de Corruption Perception Index (CPI) zijn 180 landen onderzocht. Suriname heeft een score van 40. Dat is een lichte verbetering. Van de 180 landen scoorde 2/3 lager dan 50 punten. Volgens Transparency International behoort Equatoriaal-Guinea in 2022 tot de top 10 meest corrupte landen ter wereld. Ook Venezuela prijkt prominent in de top 10. 

Haïti valt ook verder naar beneden en is nu in de top 10 meest corruptste landen. Guyana, dat het nieuwste olie-exporterend land is, heeft ook een score van 40 punten. In de regio heeft Barbados de hoogste score en is daarmee veel minder corrupt.

Het minst corrupte gebied ter wereld ligt in Europa. Zoals verwacht zijn dat de Scandinavische landen Denemarken, Finland en Zweden. Ook Singapore bewijst weer dat het ook anders kan.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.