door Johan Donner

PARAMARIBO – Ons land en Haïti hebben een intentieverklaring getekend voor samenwerking op verschillende gebieden, waarbij onder andere de agrarische sector hierin een belangrijke positie inneemt. Dit is onder meer het resultaat van de intense besprekingen, gedurende drie dagen lang, tussen president Desi Bouterse en zijn Haïtiaanse ambtgenoot, Michel Martelly.

De beide staatshoofden verklaarden gisteren tijdens een gezamenlijke persconferentie, kort voor het vertrek van Martelly, dat de mogelijkheden die beide landen hebben kunnen worden gebruikt voor wederzijds voordeel.

Tijdens werksessies zijn onderwerpen besproken zoals immigratieproblemen van Haïtianen in Suriname, de vestiging van consulaten in elkaars landen, landbouwsamenwerking, deelname aan Carifesta XI en vliegverbindingen tussen de twee landen. Binnen een maand moeten de afspraken verder worden uitgewerkt, waardoor een memorandum of understanding getekend kan worden. Onze minister van Buitenlandse Zaken en zijn Haïtiaanse ambtgenoot gaan ook een samenwerkingsplan uitwerken om Haïtiaanse gastarbeiders naar Suriname te halen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.