Suriname en Barbados willen rond eind november van dit jaar voor beide landen een expo organiseren op Barbados. De landbouwministers van Suriname en Barbados hebben dit donderdagochtend 18 augustus in een bilateraal gesprek op Barbados voorgesteld. Verschillende ministeries, parastatalen en diverse organisaties in Suriname zullen worden uitgenodigd mee te participeren. 

Volgens minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft Suriname voldoende areaal om de agrarische productie verder op te schalen. Maar, vanwege klimaatverandering zullen productieactiviteiten voor een belangrijk deel moeten worden verplaatst naar de oude kustvlakte waar de mechanisatiegraad gemakkelijk opgevoerd kan worden. Dit als antwoord op de schaarste aan arbeiders en de hoge productiekosten welke omlaag kunnen worden gebracht door mechanisatie. 

De buitenlandse bedrijven die in de Surinaamse agrosector wensen te investeren zullen dit in partnerschap met Surinaamse bedrijven mogen doen waarvoor middels een leaseconstructie gronden beschikbaar zullen worden gesteld. 

Momenteel is een delegatie uit de private sector en parastatale bedrijven onder leiding van de LVV-minister op Barbados voor concrete afstemming omtrent verscheping van de eerste containers, naast bacoven en varkensvlees die hun weg naar daar al gevonden hebben.

(Op de foto LVV LVV-minister Parmanand Sewdien en zijn Barbadiaanse collega Indar Weir van Landbouw, Voedsel en
Voedselzekerheid)

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.