PARAMARIBO, 25 aug – Haïti is officieel organisator van de twaalfde editie van het Caribisch cultureel festival, Carifesta. President Desiré Bouterse woonde met bijna tienduizend toeschouwers de laatste avond bij op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo. Zijn Haïtiaanse collega Michel Martelly belooft een minstens even groot feest als Carifesta XI.

Want dat het dat was, zeker voor Surinaamse en Caribische begrippen, daar kan geen twijfel over bestaan. Ruim vijftig evenementen in tien districten en het accommoderen van ruim drieduizend gasten heeft zijn wissel getrokken. Organisatiepijnen daar gelaten, het festival was een groot feest. De deinende menigte op het plein bevestigde het nog eens. Artiesten zorgden voor een spetterende afsluiting met als climax zang van Grammy-winnaar Wyclef Jean en Martelly zelf.

De avond was vrijwel geheel gewijd aan de ene helft van het eiland Hispaniola. Het voorproefje van Carifesta Haïti omvatte ook klederdrachten en de wereldbekende muziekformaties Bacalou en Tabou Combo. Het vette programma gaf wel een flinke uitloop. Het optreden van Wyclef Jean was dan ook ver voorbij middernacht, het tijdstip dat formeel was aangekondigd. Suriname is intussen gevraagd mee te helpen bij de organisatie van Carifesta XII.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.