PARAMARIBO – De Surinaamse ICT- deskundige Achmed Neijhorst, directeur van I-Frontier Information Technology heeft dit jaar de derde plaats behaald bij het iCreate contest dat was georganiseerd door de Caribbean Association of National Telecommunication Organizations (CANTO) en hoofdsponsor Ericsson. De inzending van Achmed Neijhorst namens I-Frontier bestond uit een android applicatie genaamd activity app.

Deze applicatie stelt de gebruiker in staat om op zijn telefoon of tablet te zien wat voor activiteiten er allemaal in de buurt te doen zijn. Hiervoor kan een kalender of kaart ingang gebruikt worden. Bij de kaartingang maakt de applicatie gebruik van de GPS-locatie van de gebruiker, waardoor de gebruiker ook heel snel kan zien welke evenementen er in de buurt te doen zijn en hoe het evenement te bereiken Het is de bedoeling deze applicatie zowel lokaal als in het Caraïbisch gebied te gaan promoten.

Doel van deze tweede iCreate e-content competition was om innovatieve ontwikkelaars uit onze regio te stimuleren een vernuftige applicatie van wereldklasse te creëren voor mobiele telefoons en/of tablets. Tot 15 juni 2012 was het mogelijk om nieuwe mobiele applicaties in te dienen, die toegankelijk zijn voor elektronische media. De applicaties moesten zijn binnen categorieën: educatie, entertainment, milieu, toerisme, wetenschap en technologie De prijsuitreiking zal in Miami plaatsvinden op een award ceremony tijdens de 28e Canto-conferentie, welke in de periode 22-25 juli 2012 wordt gehouden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.