PARAMARIBO, 4 jul – De regering kijkt terug op een ‘intense en vruchtbare’ periode als voorzitter van de Caricom. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. De uitdagingen als de administratieve wanorde binnen het regionale blok, zijn aangegaan. Weliswaar moet het werk worden afgemaakt, maar dat is de zorg van de opvolger.

Saint Lucia neemt over als premier Kenny Anthony het voorzitterschap formeel aanvaardt tijdens de drieëndertigste top. Lackin noemt als prestaties tijdens Suriname’s voorzitterschap het lanceren van de ‘Caricom Enterprises.’ Dit idee van gemeenschappelijke bedrijven in de lidlanden, zou goed zijn aangekomen. Ook is getracht jongeren meer te betrekken bij het Caricom-gebeuren. “Zonder meer een enorme prestatie”, zegt Lackin.

Intussen is bericht dat Suriname eerder dan gepland voorzitter wordt van Unasur. De gemeenschap van Zuid-Amerikaanse staten heeft Paraguay geschorst. Dit land zou op 1 juli 2013 voorzitter worden. Door opschuiving zal Suriname dan moeten overnemen. Dit betekent intern versneld huiswerk maken. “Het zijn enorme verantwoordelijkheden en de vraag is of Suriname het allemaal kan dragen”, aldus Lackin. Het voorzitterschap bij Unasur duurt een jaar. Bij Caricom is het een halfjaar.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.